On a sunny Sunday at Clignacourt flea market



Αυτός ο τόσο γλυκός καιρός των τελευταίων ημερών στην καρδιά του χειμώνα με κάνουν να θέλω να βάλω τα πιο αναπαυτικά παπούτσια που έχω, τζιν και φανελάκι, να πάρω τη φωτογραφική μηχανή, μια μεγάλη υφασμάτινη τσάντα και να τρέξω να προλάβω το .....πρώτο αεροπλάνο για Παρίσι!!!

" τσ τσ τσ "..

"πάει αυτή παλάβωσε"...

ΣΑΣ ΑΚΟΥΩ ΜΗ ΝΟΜΙΖΕΤΕ!

εντάξει εντάξει θα προσγειωθώ - άλλωστε σήμερα μάλλον θα είναι μια βροχερή Κυριακή - και για να μην είναι ανώμαλη η προσγείωση (!) λέω να ταξιδέψω νοητά...σε μια από τις ομορφότερες υπαίθριες αγορές! Και φυσικά όχι μόνη μου...
σκέφτηκα να μοιραστούμε αυτή τη βόλτα, τι λέτε;;

Επισκέφθηκα τις αγορές Paul Bert και Serpette στην περιοχή Clignacourt του Παρισιού  την περασμένη άνοιξη, μετά από προτροπή  μιας εξαιρετικής ελληνίδας ξεναγού που ζει πολλά χρόνια στο Παρίσι. Παρόλο που δεν είχα χρόνο - πετούσαμε για Αθήνα το μεσημέρι της ίδιας μέρας - αποφάσισα να πεταχτώ για μια γρήγορη επίσκεψη ( βέβαια είχα και σκέψεις τύπου: εντάξει μωρέ άλλο ένα παζάρι θα είναι, σιγά..).

΄Ετσι πήρα το μετρό και βρέθηκα στην άλλη άκρη του Παρισιού. Στην αρχή γνώριμες εικόνες πάγκων με αντικείμενα κάθε είδους. Μέχρι που φτάσαμε στην είσοδο της συγκεκριμένης αγοράς..κι εκεί άρχισα να αναθεωρώ τις αρχικές σκέψεις ή μάλλον ......σταμάτησα τις σκέψεις κι άρχισα τα επιφωνήματα!

ΜΑ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ....

ΘΕΛΩ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΤΟ ΓΥΡΙΣΩ...

ΑΑΑΑ...

ΩΩΩΩ...

Ναι φίλοι μου. Οι εικόνες διαδέχονταν η μια την άλλη και πιστέψτε με ήταν υπέροχες.Δείτε:







  




Μικροαντικείμενα για το σπίτι, έπιπλα, αντίκες, έργα τέχνης, vintage ρούχα και παπούτσια - ναι από εκεί τα ήθελα όλα! - οργανωμένα σε κουκλίστικα, καλαίσθητα μαγαζάκια : 











Κάθε λογής κόσμου ( με πολύ ιδιαίτερο στυλ ) περιπλανιέται, κοντοστέκεται, παζαρεύει, κάνει διάλειμμα για ένα ποτήρι μπορντώ σε ατμοσφαιρικά μπιστρό και συνεχίζει..













Αν και οι περισσότεροι δεν επέτρεπαν τις φωτογραφήσεις της πραμάτειας τους, εγώ κατάφερα να κρατήσω τα ενθύμιά μου από τα πράγματα που θα ήθελα πολύ να φέρω πίσω μαζί μου:















Οπότε όπως καταλαβαίνετε έχω αφήσει...ανοιχτούς λογαριασμούς!! Το μόνο που απέκτησα από την αγορά ήταν ένα ζευγάρι χειροποίητα γάντια. Ελπίζω σύντομα να ξανακάνω τη βόλτα με όλο το χρόνο και το ...χρήμα (!) που απαιτείται...

Σας ταξίδεψα έστω και λίγο;;;

Bonjour!

y ❤️

Comments

  1. Thank you dear girl! Checking out yours right away...
    y❤️

    ReplyDelete

Post a Comment